Jochem de Wit - Portfolio

Over Mij

Wie ben ik?


Na mijn vmbo-t en koksopleiding afgerond te hebben ben ik begonnen met programmeren omdat ik de horeca lichamelijk te zwaar vond en altijd interesse heb gehad in ICT en (social) media. Toen besloot ik de opleiding Media Development te doen.

Op dit moment heb ik de basis van front-end en back-end development in de vingers, en weet ik hoe ik een goed werkend CMS (content management system) en MVC (model view controller) systeem kan maken. De komende tijd ga ik op en naast school aan de slag met Laravel, krijg ik les in interactive design (UI/UX) en leer ik over cybersecurity, waar ik erg geïnteresseerd in ben.

Na deze opleiding wil ik graag de HBO-opleiding Informatica volgen aan de Hogeschool Leiden en wil ik mij specialiseren in forensisch ICT.

Vaardigheden


Sociale vaardigheden:

Presenteren

Op het Mediacollege Amsterdam presenteer ik regelmatig mijn opdrachten en projecten voor de klas, maar ook voor groter publiek in de aula. Ik vind het spannend om te presenteren, maar dat weerhoud mij er niet van.

Communicatie

Bij groepsopdrachten en projecten zorg ik ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met een taakverdeling en een planning.

Mail

Om mijn opleiding vloeiend te laten verlopen geef ik regelmatig feedback aan docenten door middel van formele emails. Ook schrijf ik bijna dagelijks formele emails naar docenten voor vragen en opmerkingen.

Programmeertalen:

front-end

Front-end

- HTML

Hypertext Markup language, de eerste taal waarmee ik code begon te schrijven.

- CSS

Cascading Style Sheets, de taal waarmee ik websites opmaak. Ik maak hierbij vaak gebruik van SCSS om effici├źnter (en dus sneller) te werken.

- Javascript

Ik gebruik javascript om interactieve onderdelen zoals modaal vensters en carrousels te maken op websites. Ook maak ik vaak gebruik van jQuery, en maak ik gebruik van Javascript voor JSON.

front-end

Back-end

- PHP

Hypertext preprocessor. PHP gebruik ik voor MVC (Model View Controller) systemen en CMS (Content Management System) panelen te maken. Ook gebruik ik PHP voor database connecties en inlog systemen. Persoonlijk vind ik PHP een van de leukste talen om mee te werken.

- SQL

Database management taal, hiermee kan ik databases aansturen.

- Java

Programmeertaal waarmee ik op school web-based applicaties leren schrijven.