Jochem de Wit - Portfolio

Project The Wall

'We Are Social'

Social media platform


Het doel van het project The Wall was om een goed werkend CMS (content management systeem) te maken met een inlog systeem. We gingen stap voor stap aan de slag aan de hand van de juiste manier van project management. Dat houdt in dat we begonnen zijn met de debriefing en een plan van aanpak. Daarna hebben we de wireframes gemaakt in het functioneel ontwerp. Vervolgens hebben we de werkzaamheden beoordeeld op prioriteit en functionaliteit en verdeeld in 3 sprints. In de 3e sprint hebben we de puntjes op de i gezet, en na afloop heb ik een post mortem geschreven.

Mijn taak zat voornamelijk in de documentatie en een gedeelte in de front-end. Qua front-end heb ik mijn aandeel gedaan in de logged-in pagina, oftewel de pagina waar je terecht komt nadat je bent ingelogd. Ook heb ik de modale vensters gemaakt.

Van dit project heb ik een hoop geleerd op het gebied van samen werken en onderlinge afspraken maken over taakverdeling. Ook heb ik een hoop van klasgenoten geleerd over back-end, en ik heb gezien hoe belangrijk het is om je website goed te beveiligen tegen gevoelige content.

Gebruikte programmeertalen


- HTML

- PHP

- CSS

- SQL

- Javascript