Jochem de Wit - Portfolio

Project MyBand

'Predator Fishing'

Model View Controller


De opdracht voor dit individuele project was om een website te maken over je interesses in een MVC-structuur. Ook moest de opdracht een zoek-functie bevatten. Aan de hand van de juiste manier van project management ben ik aan de slag gegaan met een debriefing en een plan van aanpak. Daarna ben ik de ontwerpen gaan maken in het functioneel ontwerp, en heb ik de werkzaamheden beoordeeld op prioriteit. Dit was erg lastig, want in de laatste weken van het project kreeg ik pas de recourses (in de vorm van lesstof) om het project te kunnen maken. Ik kon dus niet de moeilijkste onderdelen eerst maken.

Na de documentatie ben ik aan de slag gegaan met het MV-systeem werkend te krijgen. Daarna ben ik de pagina 's qua front-end gaan programmeren. Vervolgens heb ik de pagina 's in de MVC-systeem verwerkt. Ook heb ik blog posts gemaakt in een database die op een bepaalde volgorde weergeven worden op de blog pagina. Als laatste heb ik de zoek-functie gemaakt, waarmee je kan zoeken op kernwoorden in de blog posts.

Van dit project heb ik de basiskennis opgedaan over MVC-systemen, zodat ik later Laravel en dergelijke frameworks beter kan begrijpen. Ook heb ik veel geleerd op het gebied van front-end, hier was ik op dat moment nog niet zo handig in.

Gebruikte programmeertalen


- HTML

- PHP

- CSS

- SQL

- Javascript